08.02.2024 18

Okulumuz 1965 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Tek derslikli birleştirilmiş sınıfla eğitim öğretime açılan okulun bina olarak yetersiz kalması nedeniyle 2006 yılında 8 derslikli yeni bir bina yapılmış ve 2006 yılı eylül ayında okul yeni binasında eğitim-öğretime başlamıştır.

2022-2023 eğitim öğretim yılına kadar ilkokul ve ortaokul aynı binada ikili eğitim yaparak eğitim öğretime devam eden oklumuz; ortaokul için yeni okul binası yapılmasıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren Çavuş ortaokulu olarak tekli eğitim yaparak faaliyetlerini yürütmektedir.

Okulumuzun bina durumu ve özellikleri bakımından okul binası betonarme şeklinde yapılmış olup  üç katlıdır. İlk katta anasınıfı, konferans salonu, okul aile birliği odası, teknoloji tasarım odası, ikinci katta Müdür Yardımcısı odası, Öğretmenler Odası, Bilişim sınıfı ile beraber üç derslik bulunmakta üçüncü katta ise Müdür Odası, okul kütüphanesi ve 5 derslik  bulunmaktadır. Okul kalorifer sistemiyle ısınmaktadır.